Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ABEΕ είναι ένας βιομηχανικός και εμπορικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1965 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση φαρμακευτικών προϊόντων.

Tα τελευταία χρόνια, η εταιρεία σημείωσε σημαντική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Η ανάπτυξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη σημαντικών στόχων μέσα από την αφοσίωση και την ποιοτική δουλειά των εργαζομένων της εταιρείας μας.

 • Πρώτοι σε εγκαταστάσεις παραγωγής ενέσιμων προϊόντων
 • Πρώτοι στις νοσοκομειακές πωλήσεις (σε αριθμό τεμαχίων) στην Ελλάδα
 • Πρώτοι στις εξαγωγές επώνυμων παραγόμενων προϊόντων
 • Μέσα στις 100 πρώτες βιομηχανίες στην Ελλάδα
 • Επίσημος προμηθευτής των Ηνωμένων Εθνών, UNICEF, Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού.

Επίσημος προμηθευτής των Ηνωμένων Εθνών

Μέσα στις 100 πρώτες βιομηχανίες στην Ελλάδα

Μέσα στις 200 εταιρείες στην δημιουργία νέων θέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσημος προμηθευτής της UNICEF

Το εργοστάσιο της εταιρείας στο Κρυονέρι Αττικής, είναι το μεγαλύτερο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με υπερσύχρονες εγκαταστάσεις έκτασης 66.000 τ.μ., ενώ τα εργαστήρια Έρευνας και Ανάπτυξης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έκτασης 4.000 και πλέον τ.μ., είναι απο τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης.

Η DEMO είναι πρώτη σε νοσοκομειακές πωλήσεις (σε αριθμό τεμαχίων) στα ενέσιμα προϊόντα όλων των μορφών, ενώ διαθέτει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης για τα ελεγχόμενης αποδέσμευσης ενέσιμα. Στην ιδιωτική αγορά το portfolio της εταιρείας αποτελείται από συνταγογραφούμενα σκευάσματα γενικής ιατρικής, καρδιολογικά, ογκολογικά, πνευμονολογικά, γαστρεντερολογικά, ουρολογικά, αιματολογικά, ρευματολογικά, οφθαλμικά, ιατροτεχνολογικά προϊόντα και συμπληρώματα διατροφής.

Η DEMO υπηρετεί πιστά τα τελευταία χρόνια τον εξαγωγικό της προσανατολισμό, με το δίκτυο πωλήσεών της να εκτείνεται σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Μέση Ανατολή, Νότιο Αμερική και Ωκεανία. Η εταιρεία εξάγει το 78.8% της ετήσιας της παραγωγής και ακολουθεί ταχεία επέκταση της γκάμας προϊόντων της στις διεθνείς αγορές παράλληλα με την έγκαιρη και ασφαλή παράδοση.

Είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως ένας από τους επίσημους προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Με πάνω από 2.900 σκευάσματα εγκεκριμένα σε 86 χώρες και πάνω απο 1.000 άτομα προσωπικό, η DEMO στοχεύει στη διατήρηση της ηγετικής της θέσης και στην αξιόπιστη κάλυψη των αναγκών της αγοράς στην Ελλάδα και διεθνώς.

Νοσοκομειακή Αγορά

Οροί μεγάλου & μικρού όγκου Aντιβιώσεις

  • Μη Β-Λακτάμες
  • Kεφαλοσπορίνες
  • Καρβαπενέμες
  • Πενικιλλίνες
  • Αντιικά

Aντιμυκητιασικά
Στείρα διαλύματα
Αναισθητικά / Αναλγητικά
Ογκολογικά
Εντατικής Θεραπείας
Παρεντερικής διατροφής
Γαστροπροστασίας
Αιματολογικά
Αντιθρομβωτικά
Αντιφλεγμονώδη
Πνευμονολογικά
Κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ)
Ιατρικές συσκευές / Αντλίες έγχυσης

Νεφρική Φροντίδα

Η DEMO ΑΒΕΕ ξεκίνησε να παράγει τα πρώτα της προϊόντα για αιμοκάθαρση το 1996 μέσω μιας πλήρους σειράς διαλυμάτων αιμοκάθαρσης.

Το 1997 η εταιρεία ξεκίνησε τη διανομή κορυφαίων ιατροτεχνολογικών προϊόντων αιμοκάθαρσης. Αυτά περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, μηχανήματα που καλύπτουν όλες τις σύγχρονες μεθόδους αιμοκάθαρσης, φίλτρα αιμοκάθαρσης, βελόνες αγγειακής προσπέλασης, καθετήρες, αιμοστατικούς επιδέσμους και γραμμές αίματος.

Κατά τη διάρκεια του 2005, η εταιρεία μας, ξεκίνησε την κατασκευή τριών διαλυμάτων αιμοδιαδιήθησης. Παράλληλα, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την είσοδο της εταιρείας στην αγορά της περιτοναϊκής κάθαρσης. Τα παραπάνω, έχουν καταστήσει την DEMO ΑΒΕΕ έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στον τομέα της νεφρολογίας στην Ελλάδα.

Ιδιωτική Αγορά

Συνταγογραφούμενα:

  • Γενικής Ιατρικής
  • Καρδιολογίας
  • Oγκολογίας
  • Πνευμονολογίας
  • Γαστρεντερολογίας
  • Ουρολογίας
  • Αιματολογίας
  • Ρευματολογίας
  • Οφθαλμικά

Ιατροτεχνολογικά:

  • Διαλύματα φακών επαφής
  • Διαλύματα περιποίησης οφθαλμού
  • Διαλύματα καθαρισμού για ωτική και ρινική χρήση
  • Spray και διαλύματα για περιποίηση πληγών
  • Διαλύματα έκπλυσης

Συμπληρώματα Διατροφής

  • Για το Αναπνευστικό Σύστημα
  • Για τον Διαβήτη
  • Για το Καρδιαγγειακό Σύστημα
  • Για Αιμοσφαιρινοπάθειες
  • Σειρά συμπληρωμάτων διατροφής για παιδιά

Νο 1 Παραγωγός εταιρεία στην Ελλάδα

Νο 1 στις εξαγωγές (Αριθμός Πωληθέντων Μονάδων με το δικό της Brand)

Νο1 στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα

Νο 1 εταιρεία στην νοσοκομειακή αγορά

Τα Τμήματα Sales και Marketing της εταιρείας μας αποτελούνται από άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και πλήρως καταρτισμένο. Έχουμε καθημερινή παρουσία σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, είτε πρόκειται για το δημόσιο τομέα (νοσοκομεία), είτε για τον ιδιωτικό (νοσοκομεία και ιατρεία).

Το Τμήμα Αιματολογίας προωθεί σκευάσματα μοναδικά στην κατηγορία τους π.χ. για την αντιμετώπιση σπανίων αιμοσφαιρινοπαθειών, όπως η μεσογειακή αναιμία και η δρεπανοκυτταρική νόσος:

 • Ferriprox (deferiprone)
 • Siklos (hydroxycarbamide)

Η εταιρεία μας  ξεκίνησε την παραγωγή προϊόντων νεφρού το 1996 με ολοκληρωμένη γκάμα διαλυμάτων αιμοκάθαρσης.

Παράλληλα διαθέτει στην Ελληνική αγορά φίλτρα αιμοκάθαρσης, καθετήρες, γραμμές αίματος και μηχανήματα αιμοκάθαρσης.

Στο portfolio των ογκολογικών προϊόντων της εταιρείας μας ανήκουν τα Binocrit (epoetin-alfa) και Zarzio (filgrastim). Kαι τα δύο αυτά σκευάσματα ανήκουν στην κατηγορία των biosimilars και αποτελούν κομμάτι της συνεργασίας μας με την εταιρεία Sandoz που ανήκει στον όμιλο των εταιρειων της Novartis.

Η ομάδα των ογκολογικών προϊόντων συμπληρώνεται με τα DEMOZAR (gemcitabine), Irinocan (irinotecan), Zoxalon (zoledronic acid) και Ιmatinib DEMO.

Η εταιρεία μας αυτή τη στιγμή διαθέτει σκευάσματα στα νοσηλευτικά ιδρύματα, τα οποία είναι μοναδικά και αναντικατάστατα για την εύρυθμη λειτουργία τους, όπως  π.χ. το σκεύασμα Adrenaline και τα κατ’ ανάθεση από τον ΕΟΦ σκευάσματα.

Επίσης διαθέτουμε μια μεγάλη γκάμα ορών και αμπουλών.

Διαθέτουμε σκευάσματα γενικής ιατρικής, καρδιολογικά, ογκολογικά, πνευμονολογικά, γαστρεντερογίας, ουρολογίας.

Διαθέτουμε πλήρη γκάμα σκευασμάτων αντιβίωσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των λοιμώξεων στον χώρο του νοσοκομείου.


Όραμά μας είναι να παρέχουμε ποιοτικά, αξιόπιστα και καινοτόμα φαρμακευτικά προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επιδίωξή μας είναι να είμαστε σταθερά μία από τις κορυφαίες εταιρείες της φαρμακοβιομηχανίας παγκοσμίως, διατηρώντας την ηγετική μας θέση στον κλάδο στην Ελλάδα, το θετικό ρυθμό ανάπτυξης μας αλλά και την προτίμηση των πελατών και συνεργατών μας, χάρη στην εμπιστοσύνη που δείχνουν στα προϊόντα που παράγουμε.


Η DEMO έχει ως στόχο να παραμείνει στην κορυφή της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και παράλληλα να καθιερωθεί ακόμα περισσότερο ως μία από τις μεγαλύτερες παραγωγικές εταιρείες φαρμάκων διεθνώς.

Έχοντας ήδη πετύχει ραγδαία ανάπτυξη στην παγκόσμια αγορά γενόσημων, επιδιώκουμε να συνεισφέρουμε με καινοτόμα, ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες, βελτιώνοντας τη ζωή των ασθενών σε όλο τον κόσμο και εξασφαλίζοντας την σταθερή εμπιστοσύνη των πελατών μας. Αυτό θα το επιτύχουμε στηριζόμενοι στις επενδύσεις μας για μεγάλες και σύγχρονες μονάδες παραγωγής, χρησιμοποιώντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες, αλλά και με τη συνεχή ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων μας και την επέκταση της διεθνούς παρουσίας μας.

Για το λόγο αυτό, έχουμε πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στη δημιουργία και στη στήριξη ενός τελευταίας τεχνολογίας εργαστηρίου Έρευνας και Ανάπτυξης (Research & Development). Τα εργαστήρια, έκτασης άνω των 4.000 τ.μ., απασχολούν 48 άτομα και είναι εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα όργανα και επανδρωμένα με τους καλύτερους απόφοιτους των ελληνικών πανεπιστημίων. Υπό την επίβλεψη κορυφαίων ερευνητών – οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κάτοχοι PhD από φημισμένα πανεπιστήμια της Ευρώπης – τα εργαστήρια Έρευνας και Ανάπτυξης της DEMO αποτελούν τη βάση για τη δυναμική παρουσία της εταιρείας μας και τις επόμενες δεκαετίες.


Από την ίδρυση της εταιρείας μας, η ποιότητα των προϊόντων μας ήταν πάντοτε προτεραιότητά μας. Για το λόγο αυτό, κατά τη διάρκεια της ιστορίας μας έχουμε κάνει μεγάλες επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό και στη βελτίωση των χώρων παραγωγής μας όπως και του Τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου.