Login

Έρευνα & Ανάπτυξη

rnd_ready

Επενδύουμε στην καινοτομία

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών, το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας μεγάλωσε σημαντικά και αποτέλεσε τα θεμέλια της επιτυχίας της μας. Για να συνεχιστεί αυτό και στο μέλλον, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να αναπτύσσει 8 με 10 νέα προϊόντα ανά έτος και να τα παρουσιάζει στη διεθνή αγορά μόλις λήξει η άδεια της ευρεσιτεχνίας. Επιπλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας αριθμός ερευνητικών έργων, τα οποία θα επιτρέψουν στην DEMO να καταστεί πρωτοπόρος όμιλος στη διεθνή φαρμακευτική αγορά.

Για τον λόγο αυτό, έχουμε κάνει μεγάλες επενδύσεις στη δημιουργία και τη στήριξη ενός τελευταίας τεχνολογίας εργαστηρίου Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D). Το εργαστήριο R&D της DEMO είναι εξοπλισμένο με όλα τα πιο σύγχρονα όργανα και είναι επανδρωμένο με τους κορυφαίους απόφοιτους του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Υπό την επίβλεψη κορυφαίων ερευνητών –οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν Ph.D από φημισμένα πανεπιστήμια της Ευρώπης– το εργαστήριο R&D της DEMO αποτελεί τη βάση για τη δυναμική παρουσία της εταιρείας μας και τις επόμενες δεκαετίες.

IMG__099_

Εξειδικευμένο Τμήμα Ρυθμιστικών Θεμάτων

Από νωρίς αντιληφθήκαμε ότι για να επιτύχει η εταιρεία στις διεθνείς προσπάθειές της, έπρεπε να αποκτήσει τη δική της εμπειρία που θα της επέτρεπε να προσφέρει υποστήριξη σε ρυθμιστικά θέματα στους συνεργάτες της σε όλο τον κόσμο. Έτσι, το 2005 ιδρύσαμε ένα ανεξάρτητο Τμήμα Ρυθμιστικών Θεμάτων με 15 στελέχη πλήρους απασχόλησης, που έχουν την ευθύνη της προετοιμασίας φακέλων για υποβολή και έγκριση στις ανάλογες ρυθμιστικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.

Οι φάκελοι έγκρισης όλων των προϊόντων μας είναι σε μορφή CTD (Common Technical Document, Κοινό Τεχνικό Έγγραφο) που μας επιτρέπει να υποβάλλουμε γρήγορα και αποτελεσματικά φακέλους για έγκριση φαρμάκων σε πολλές χώρες συγχρόνως.

Επιπρόσθετα, η συμμετοχή μας σε εθνικές, αμοιβαίες (MRP) και αποκεντρωμένες (DCP) διαδικασίες έγκρισης σε όλο τον κόσμο καθιστά το Τμήμα Ρυθμιστικών Θεμάτων ένα από τα πιο σημαντικά, προσφέροντας πολύτιμη στήριξη στους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο. Τέλος, έχουμε στελέχη που ασχολούνται αποκλειστικά με την παρακολούθηση των τοπικών ρυθμιστικών συνθηκών, προσφέροντας άμεση ανταπόκριση σε περίπτωση που υπάρξει κάποια αλλαγή στις τοπικές νομοθεσίες.

Η δέσμευση της DEMO για κορυφαία ποιότητα

Από την ίδρυση της εταιρείας μας, η ποιότητα των προϊόντων μας ήταν πάντοτε η κύρια προτεραιότητά μας. Για τον λόγο αυτό, σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της εταιρείας έχουμε κάνει μεγάλες επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των χώρων παραγωγής μας όπως και του Τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου.

 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη χρήση διαδικασιών παραγωγής με μεγάλο βαθμό αυτοματοποίησης, ενώ οι τεχνολογικές πιστοποιήσεις των μονάδων παραγωγής μας είναι κορυφαίες:

 

– πιστοποίηση cGMP (current Good Manufacturing Practices, τρέχουσες ορθές παρασκευαστικές πρακτικές)
– ISO 9001

 

Επιπρόσθετα, το νέο μας Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου ακολουθεί τις πιο σύγχρονες Ορθές Εργαστηριακές Διαδικασίες, ενώ έχει έκταση μεγαλύτερη από 1.500 τ.μ. Έχει διακριθεί ως ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης και είναι πλήρως εξοπλισμένο με συσκευές κορυφαίας τεχνολογίας. Επιπλέον, η μακρόχρονη συνεργασία μας με τα τμήματα Χημείας και Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών μάς προσφέρει μία απεριόριστη πηγή ταλαντούχων ανθρώπων, για την επάνδρωση των εργαστηρίων μας με κορυφαίους επιστήμονες.