Αύξηση κατά 16 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το 2018, σημείωσαν το 2019 οι πωλήσεις της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας DEMO ΑΒΕΕ, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τον πήχη των 150 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρός της, Δημήτρης Δέμος, σε ετήσια εκδήλωση της εταιρείας.

Η συνολική παραγωγικότητα της DEMO αυξήθηκε κατά 16% κατά το προηγούμενο έτος, ενώ ολοκλήρωσε στο 90% τις προγραμματισμένες επενδύσεις της.

«Με τη σημερινή γιορτή ερχόμαστε να κλείσουμε και εθιμοτυπικά μία χρονιά, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πολύ επιτυχημένη, όσον αφορά το έργο το οποίο παράξαμε και να μπούμε σε μία καινούρια χρονιά την οποία θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω ως απαρχή μίας νέας εποχής για την επέκταση της εταιρείας», σημείωσε ο ο κος Δέμος, αποδίδοντας την άνοδο του ετήσιου τζίρου της στην αύξηση της παραγωγικότητας. «Πρωταγωνιστές της μεγάλης αυτής επιτυχίας δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που δουλεύουν στις ομάδες πωλήσεων της εταιρείας μας, αλλά κυρίως οι άνθρωποι που δουλεύουν στις παραγωγικές μας εγκαταστάσεις, καθώς και σε όλες τις υποστηρικτικές υπηρεσίες, αφού καταφέραμε μέσα στο 2019 να παράξουμε και να διαχειριστούμε 45 εκατ. τεμάχια επιπλέον από το 2018, αυξάνοντας την συνολική παραγωγικότητα μας κατά 16%», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στις επενδύσεις της εταιρείας, ο κ. Δέμος υπογράμμισε την ολοκλήρωση της κατασκευής του 4ου κτιρίου, συνολικού εμβαδού 10.500 τ.μ., την έναρξη της νέας μονάδας παραγωγής γυάλινων αμπουλών και της νέας γραμμής ρομποτικής συσκευασίας πλαστικών μπουκαλιών, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα «σημαντικό και επίπονο» -όπως χαρακτηριστικά είπε- έργο, το serialization των γραμμών συσκευασίας, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σε χρόνο ρεκόρ.

Κατά το 2019, η DEMO ανέπτυξε 7 νέα προϊόντα στα εργαστήρια της, σχεδίασε και ετοιμάζεται να λανσάρει άλλα 14 πόσιμα και συμπληρώματα διατροφής στην ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε 302 νέες εγκρίσεις διεθνώς. «Tο νούμερο αυτό αποτελεί ρεκόρ για την ιστορία της εταιρείας, αφού δημιουργεί ουσιαστικά 302 νέες ευκαιρίες πώλησης σε όλο τον κόσμο και μία μεγάλη πρόκληση για την ομάδα των πωλήσεων στο εξωτερικό», τόνισε ο κ. Δέμος.

Παράλληλα, η DEMO σκοπεύει να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις εντός και εκτός Αττικής, μέσα  στα επόμενα 5 χρόνια. Όπως υπογράμμισε ο κ. Δέμος, οι επενδύσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν με την προϋπόθεση της συνέπειας του κράτους στις εξαγγελίες του και της ειρήνης στην περιοχή. «Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα, όμως,  είναι ότι η εταιρεία αλλάζει μέγεθος, εικόνα και παρουσία με πολύ γοργούς ρυθμούς και τα επόμενα 5 χρόνια θα αλλάξει με ακόμα μεγαλύτερους», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της DEMO.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της εταιρείας, Σταύρος Δέμος, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και ευχαρίστησε όλους τους εργαζομένους για τη συμβολή τους στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας ενώ έδωσε ιδιαίτερες ευχαριστίες στα παλιότερα στελέχη της. «Μαζί ξεκινήσαμε αυτή τη δύσκολη αλλά δυναμική πορεία πριν από 55 χρόνια και είμαι πολύ υπερήφανος που σήμερα, το 2020, η DEMO έχει φτάσει στην κορυφή, με 4 εργοστάσια στο Κρυονέρι, θυγατρική στη Γερμανία, ενώ έχει παρουσία σε 85 χώρες».

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν o Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνης Αυγερινός, στελέχη τραπεζών, συμβουλευτικώς εταιρειών, συνεργάτες και προμηθευτές της εταιρείας.