Σημαντική διάκριση απέσπασε για άλλη μια χρονιά η φαρμακοβιομηχανία DEMOγια την επιχειρηματική πορεία της και το υγιές μοντέλο ανάπτυξής της, στην Ετήσια Συνάντηση Επιχειρηματικής Αριστείας, “Diamonds of the Greek Economy 2019”,που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου, σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας. Οι εκπρόσωποι των υγιέστερα αναπτυσσόμενων εταιρειών της χώρας εξέπεμψαν ισχυρό μήνυμα για τις προοπτικές της ελληνικής επιχειρηματικότητας στη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης  ενώ βραβεύτηκαν και τιμήθηκαν οι  επιχειρήσεις «διαμάντια» από όλο το επιχειρηματικό φάσμα (βιομηχανία, τουρισμός, εμπόριο, υπηρεσίες).

Το βραβείο, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της DEMOΑΒΕΕ, παρέλαβε η Στάβη Σπανού, Υπεύθυνη ΜΜΕ & Επικοινωνίας της εταιρείαςαπό τηνΤέα Αντωνίου, μέλος Δ.Σ «Ελληνική Παραγωγή», Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία για τη βράβευση της DEMO: «Σε ότι αφορά τη DEMO και μιλώντας με νούμερα, είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά το μεγάλο πλήγμα που δέχτηκε ο κλάδος του φαρμάκου, κατά την δεκαετία 2008 – 2018, η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ, έχει σχεδόν διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της καταγράφοντας αύξηση 42%  ενώ επιπλέον έχει υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις της στο εξωτερικό. Οι προσδοκίες για την περαιτέρω ανάπτυξη της DEMO και το 2019 είναι μεγάλες και βασίζονται σε όλη την υποδομή, τις επενδύσεις και την εργασία που έγινε τις χρονιές που προηγήθηκαν. Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε ένα άρτια εκπαιδευμένο και καταρτισμένο προσωπικό που αριθμεί 920 άτομα ενώ  με βάση το business plan που ακολουθούμε, θα δημιουργηθούν άλλες 200-300 θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα 4 χρόνια.»

«Όπως έχει αναφερθεί και από την πλευρά της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας  οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να επενδύσουν 300 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία σε μονάδες παραγωγής φαρμάκων συμβατικής και νέας τεχνολογίας και να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη της φαρμακοβιομηχανίας στην απασχόληση και την εθνική οικονομία. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για να απελευθερωθούν οι επενδύσεις στο χώρο του φαρμάκου είναι η εξάλειψη των επιστροφών clawback που δίνει άδικα η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και ισοδυναμούν με ένα επιπρόσθετο έμμεσο φορολογικό βραχνά που φτάνει το 60%.»

Η εκδήλωση για τις καταξιωμένες επιχειρηματικές διακρίσεις είχε στόχο να αναδειχθούν, οι επιχειρήσεις και οι τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας με τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης,  τα «εργαλεία» που αξιοποιούν οι εν λόγω επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Το παρόν έδωσαν Υπουργοί, εκπρόσωποι της Πολιτείας, εκπρόσωποι εκατοντάδων επιχειρήσεων, σημαντικών επιχειρηματικών φορέων καθώς επίσης και εκπρόσωποι ξένων εμπορικών αντιπροσωπειών που εδρεύουν στην Ελλάδα.