Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας της DEMO ΑΒΕΕ το οποίο τιτλοφορείται «Είναι Ευθύνη μας» και σύμφωνα με τη στρατηγική της να στηρίζει τα μικρά νησιά του Αιγαίου, η DEMO για έβδομη χρονιά υποστήριξε την Ομάδα Αιγαίου στον επετειακό 25ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους.

Ο επετειακός 25ος Διάπλους Αιγαίου Πελάγους ξεκίνησε το Σάββατο 04 Μαΐου 2019. Διήρκησε 10 ημέρες, μέχρι και τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019. Η Ομάδα διένυσε περισσότερα από 350 ναυτικά μίλια. Επισκέφτηκε εφέτος τα νησιά Φούρνοι, Θύμαινα, Δονούσα, Αμοργό και Κουφονήσι. Στους τόπους αυτούς διενεργήθηκαν ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις των κατοίκων. Παράλληλα δωρίστηκε εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό υλικό στα σχολεία των νησιών. Συνοδευόμενο από έργα υποδομής. Τις δράσεις πλαισίωσαν ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

H DEMO ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ομάδας Αιγαίου δώρισε για το μικρό νησί Μαράθι ένα ηλιακό φωτιστικό για το λιμάνι του. Μέρος της δωρεάς προορίστηκε στη λοιπή υποστήριξη του Διάπλου.

Το 2019 αποτελεί ένα έτος ορόσημο για την Ομάδα Αιγαίου. Συμπλήρωσε 25 χρόνια σταθερής παρουσίας στα νησιά και συνεχούς υποστήριξης των νησιωτών. Η DEMO για άλλη μια φορά υποστήριξε το νησί Μαράθι. Τον Μάρτιο έστειλε φαρμακευτικά σκευάσματα και αναλώσιμα στο νησί για τη θερινή περίοδο 2019.

DEMO ΑΒΕΕ: Ελληνικά φάρμακα με παγκόσμια εμβέλεια

Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ είναι ένας βιομηχανικός και εμπορικός οργανισμός. Ιδρύθηκε το 1965 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων.

Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα, με πολύ ισχυρή παρουσία στη νοσοκομειακή αγορά, όπου κατέχει την 1η θέση πωλήσεων σε αριθμό μονάδων.

Με εγκαταστάσεις 57.000τμ, υψηλής τεχνολογίας αποθηκευτικές εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και προσωπικό που φτάνει τα 928 άτομα, η DEMO είναι μία από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες παραγωγής ενεσίμων παγκοσμίως.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 85 χώρες παγκοσμίως, στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Νότιο Αμερική και την Ωκεανία. Το πρόγραμμα Υπευθυνότητας της DEMO βασίζεται σε 4 πυλώνες: Περιβάλλον, Ηθικό Marketing, Εργαζόμενοι και Κοινωνία με επίκεντρο τα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες.