Μεγάλος χορηγός του προγράμματος «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» για το 2019 είναι η Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς.

Το 2019 το πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» κλείνει δεκατρία συνεχή χρόνια ανελλιπούς δράσης στα μικρά νησιά της χώρας μας. Αποτελεί το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και αθλητικό πρόγραμμα στα νησιά του Αιγαίου καθώς από το χειμώνα του 2007 έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 800 επισκέψεις σε 39 νησιά. Στόχος του είναι η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό για όλους, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

Το πρόγραμμα του 2019 πραγματοποιείται από το μήνα Ιανουάριο μέχρι και το μήνα Ιούνιο. Αφορά τους εξής προορισμούς: Δονούσα, Θηρασιά, Απείρανθος Νάξου, Σαντορίνη, Κύθηρα, Αστυπάλαια, Κάρυστος.

Στις δράσεις του περιλαμβάνονται 11 εργαστήρια που θα διατεθούν δωρεάν για τα παιδιά και τους εφήβους των νησιών. Τα μαθήματα αφορούν Σκάκι, Εργαστήρια ανάδειξης τοπικών παραδόσεων και εθίμων, Μουσικοκινητική αγωγή και εκπαίδευση, Εργαστήριο κατασκευής σβούρας και χαρταετού, Εργαστήριο animation – κινηματογράφησης και φωτογραφίας και Μαθήματα τραγουδιού, χορού, οργάνωσης χορωδίας design, χαρακτικής και ρομποτικής.

Ενδιαφέρον για τα μικρά νησιά

H DEMO κάθε άνοιξη και καλοκαίρι δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μικρά νησιά του Αιγαίου. Τα τελευταία χρόνια υποστηρίζει σταθερά με σκευάσματα και χορηγίες την «Ομάδα Αιγαίου» και τον ετήσιο διάπλου της σε μικρά νησιά. Στο νησί Μαράθι η εταιρεία στέλνει κάθε χρόνο σκευάσματα και ιατρικά μηχανήματα για την τουριστική περίοδο. Επίσης υποστηρίζει και το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στο Μόλυβο της Λέσβου.

Το πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, και έχει την υποστήριξη του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Με τρεις υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες έκτασης 45.000m2, υψηλής τεχνολογίας αποθηκευτικές εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και προσωπικό 870 ατόμων η DEMOείναι μία από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Η εταιρεία δραστηριοποιείται με δικά της προϊόντα σε 85 χώρες παγκοσμίως. Έχει παρουσία στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Μέση Ανατολή, την Νότια Αμερική και την Ωκεανία. Το πρόγραμμα Υπευθυνότητας της DEMO βασίζεται σε 4 πυλώνες. Περιβάλλον, Ηθικό Marketing, Εργαζόμενοι και Κοινωνία με επίκεντρο τα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες.