Επένδυση ύψους 35 εκατ. ευρώ θα ολοκληρώσει το 2017 η βιομηχανία φαρμάκων DEMO ΑΒΕΕ, ενώ θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για το τέταρτο εργοστάσιο της εταιρείας.

Η DEMO καλωσόρισε το 2017 με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι εργαζόμενοι της DEMO, καθώς και στελέχη συνεργαζόμενων τραπεζών και προμηθευτές.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της DEMO, Σταύρος Δέμος, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και ευχαρίστησε όλους τους εργαζομένους για τη συμβολή τους στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας: «Το 2016 ήταν μια χρονιά σκληρή για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία την οποία όμως αντιμετωπίσαμε με επικέντρωση στις εξαγωγές και προσήλωση στην ποιότητα.

Παράλληλα αυξήσαμε την απασχόληση (70 άτομα επιπλέον προσλάβαμε το 2016) ενώ εφαρμόσαμε καινοτόμα προγράμματα παροχών για τις γυναίκες εργαζόμενες της DEMO».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της DEMO, Δημήτρης Δέμος, ευχαρίστησε και τα 50 τμήματα της εταιρείας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε κάθε ένα από αυτά. Στην επιτυχία και στη διεθνή αναγνώριση της ποιότητας των προϊόντων της DEMO έχει συμβάλει, όπως είπε, το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας που παρακολουθεί όλες τις παραγωγικές και ελεγκτικές δραστηριότητες, εξασφαλίζοντας την αυστηρή συμμόρφωση της εταιρείας ως προς τα διεθνή εφαρμοζόμενα πρότυπα. Το Εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης υπηρετεί τη δέσμευση της εταιρείας για ανάπτυξη 8 με 10 νέων προϊόντων κάθε χρόνο ενώ σήμερα η DEMO παράγει 1.500 σκευάσματα.

«Οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά κρατήθηκαν στα ίδια επίπεδα με το 2015», συνέχισε ο κ. Δέμος, «παρότι η ελληνική αγορά φαρμάκου βιώνει μια πρωτοφανή κατάσταση, η οποία είναι δύσκολα διαχειρίσιμη, ιδιαίτερα από ελληνικές εταιρείες που δεν έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό. Το ισχυρότερο πλήγμα που δέχονται οι φαρμακοβιομηχανίες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, πέρα φυσικά από το προφανές, δηλαδή την ανεξέλεγκτη μείωση των τιμών, κυρίως των ήδη προσιτών εγχωρίως παραγόμενων φαρμάκων, είναι η επιβολή οριζόντιων μέτρων όπως το rebate και το clawback».

«Η εξαγωγική δυναμική της DEMO ήταν λοιπόν αυτή που έκανε και τη διαφορά», τόνισε, «καθώς ο ρυθμός αύξησης των εξαγωγών της DEMO είναι στο 47% ετησίως, με το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μας (81%) να κατευθύνεται στις αγορές του εξωτερικού, σε 80 χώρες σε όλες τις ηπείρους».

Η είδηση, όμως, ήταν η ανακοίνωση από τον κ. Δέμο ότι το 2017 θα ολοκληρωθεί η επένδυση που είχε δρομολογηθεί την τελευταία 3ετία, κόστους 35 εκατ. ευρώ για τον περεταίρω εκσυγχρονισμό και επέκταση των εγκαταστάσεων της DEMO.

Πρόκειται για πλάνα επένδυσης που έμειναν πίσω την τελευταία διετία και καθυστέρησαν εξαιτίας των οφειλών του Δημοσίου στις βιομηχανίες φαρμάκου.

«Ήδη από την Άνοιξη του 2016 η εταιρεία παρέλαβε νέες μηχανές με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες (μηχανή Πλαστικών Αμπουλών και Λυοφιλοποιητές) ενώ τον επόμενο μήνα νέα μηχανήματα έρχονται να συμπληρώσουν τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό στις γραμμές πενεμών και κεφαλοσπορινών. Για όλα αυτά ξεκινούν οι εργασίες για το 4ο εργοστάσιο παραγωγής στην περιοχή του Κρυονερίου που ήδη η DEMO εδράζει», έκλεισε την ομιλία του ο Δημήτρης Δέμος καταχειροκροτούμενος.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με προβολές video από όλες τις «δυνατές στιγμές» της DEMO την χρονιά που μας πέρασε και αστείρευτο κέφι μέχρι το βράδυ.