Οι Έλληνες βιομήχανοι παρά την κρίση επενδύσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εταιρία DEMO. Οι επικεφαλής της εταιρίας Σταύρος και Δημήτρης Δέμος κατά την εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, ανακοίνωσαν, μεταξύ άλλων, ότι θα προχωρήσουν στη δημιουργία και 4ης μονάδας παραγωγής το Κρυονέρι.

Συγκεκριμένα, στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της DEMO, κ. Σταύρος Δέμος, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και ευχαρίστησε όλους τους εργαζομένους για τη συμβολή τους στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας: «Το 2016 ήταν μια χρονιά σκληρή για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία την οποία όμως αντιμετωπίσαμε με επικέντρωση στις εξαγωγές και προσήλωση στην ποιότητα. Παράλληλα αυξήσαμε την απασχόληση (70 άτομα επιπλέον προσλάβαμε το 2016) ενώ εφαρμόσαμε καινοτόμα προγράμματα παροχών για τις γυναίκες εργαζόμενες της DEMO». 

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της DEMO, κ. Δημήτρης Δέμος, ευχαρίστησε και τα 50 τμήματα της εταιρείας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε κάθε ένα από αυτά. Στην επιτυχία και στη διεθνή αναγνώριση της ποιότητας των προϊόντων της DEMO έχει συμβάλλει,όπως είπε,το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας που παρακολουθεί όλες τις παραγωγικές και ελεγκτικές δραστηριότητες εξασφαλίζοντας την αυσ-ιδιαίτερα από ελληνικές εταιρείες που δεν έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό. Το ισχυρότερο πλήγμα που δέχονται οι φαρμακοβιομηχανίες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, πέρα φυσικά από το προφανές, δηλαδή την ανεξέλεγκτη μείωση των τιμών, κυρίως των ήδη προσιτών εγχωρίως παραγόμενων φαρμάκων, είναι η επιβολή οριζόντιων μέτρων όπως το rebate και το clawback».

«Η εξαγωγική δυναμική της DEMO ήταν λοιπόν αυτή που έκανε και τη διαφορά», τόνισε ο Αντιπρόεδρος, «καθώς ο ρυθμός αύξησης των εξαγωγών της DEMO είναι στο 47% ετησίως, με το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μας  (81%) να κατευθύνεται στις αγορές του εξωτερικού, σε 80 χώρες σε όλες τις ηπείρους».

Τέλος, και αυτό αποτέλεσε και την είδηση για όλους τους εργαζόμενους, το 2017 θα ολοκληρωθεί η επένδυση που είχε δρομολογηθεί την τελευταία 3ετία κόστους 35 εκ.ευρώ σε ότι αφορά τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και επέκταση των εγκαταστάσεων της DEMO.  Πλάνα επένδυσης που έμειναν πίσω την τελευταία διετία και καθυστέρησαν εξαιτίας των οφειλών του Δημοσίου στις Βιομηχανίες Φαρμάκου.

“Ήδη από την Άνοιξη του 2016 η εταιρεία παρέλαβε  νέες μηχανές με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες  (μηχανή Πλαστικών Αμπουλών και Λυοφιλοποιητές) ενώ τον επόμενο μήνα νέα μηχανήματα έρχονται να συμπληρώσουν τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό στις γραμμές πενεμών και κεφαλοσπορινών. Για όλα αυτά ξεκινούν οι εργασίες για το  4ο εργοστάσιο παραγωγής στην περιοχή του Κρυονερίου που ήδη η DEMO εδράζει”, έκλεισε την ομιλία του ο κος Δέμος καταχειροκροτούμενος.