Στο Κρυονέρι, όπου και έχει την έδρα της, ετοιμάζει το νέο της εργοστάσιο η φαρμακοβιομηχανία Demo. Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά μονάδα παραγωγής για την εταιρεία με βάση την Αθήνα.

Την ανακοίνωση έκανε ο αντιπρόεδρος της βιομηχανίας Δημήτρης Δέμος σε εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Όπως συμπλήρωσε, μέσα στη χρονιά θα ολοκληρωθεί η επένδυση που είχε δρομολογηθεί την τελευταία τριετία, ύψους 35 εκατ.ευρώ για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και επέκταση των εγκαταστάσεων της DEMO.

“Οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά κρατήθηκαν στα ίδια επίπεδα με το 2015”, συνέχισε ο κ. Δέμος, “παρότι η ελληνική αγορά φαρμάκου βιώνει μια πρωτοφανή κατάσταση, η οποία είναι δύσκολα διαχειρίσιμη, ιδιαίτερα από ελληνικές εταιρείες που δεν έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό. Το ισχυρότερο πλήγμα που δέχονται οι φαρμακοβιομηχανίες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, πέρα φυσικά από το προφανές, δηλαδή την ανεξέλεγκτη μείωση των τιμών, κυρίως των ήδη προσιτών εγχωρίως παραγόμενων φαρμάκων, είναι η επιβολή οριζόντιων μέτρων όπως το rebate και το clawback”.

“Η εξαγωγική δυναμική της DEMO ήταν λοιπόν αυτή που έκανε και τη διαφορά”, τόνισε ο αντιπρόεδρος, “καθώς ο ρυθμός αύξησης των εξαγωγών της DEMO είναι στο 47% ετησίως, με το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μας (81%) να κατευθύνεται στις αγορές του εξωτερικού, σε 80 χώρες σε όλες τις ηπείρους”.

Με τρεις παραγωγικές μονάδες έκτασης 45.000m2, υψηλής τεχνολογίας αποθηκευτικές εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και προσωπικό που ξεπερνά τα 800 άτομα, η DEMO είναι μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην περιοχή της Ν/Α Ευρώπης. Η εταιρεία δραστηριοποιείται με δικά της προϊόντα σε 80 χώρες παγκοσμίως, στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Μέση Ανατολή, την Νότια Αμερική και την Ωκεανία.