Η επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας DEMO ΑΒΕΕ ξεχωρίζει και αναγνωρίζεται. Η εταιρεία απέσπασε δύο σημαντικές διακρίσεις  για την επιχειρηματική της πορεία και προοπτική. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 26/11, βραβεύτηκε από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας με το Βραβείο «ΚΟΥΡΟΣ» ο  Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της DEMO,  κ. Δημήτρης Δέμος, για την επίδοσή του στον Διεθνή Οικονομικό Στίβο.

Επιπλέον η DEMO διακρίθηκε και την φετινή χρονιά στην Ετήσια Συνάντηση Επιχειρηματικής Αριστείας,“Salus Index 2015”, που έλαβε χώρα μία ημέρα πριν, την Τετάρτη 25/11. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της DEMO,  ο  κ. Αριστομένης Βασιλόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρείας.

Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν αναγνώριση για την DEMO που την τελευταία οκταετία εμφανίζει ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 22% και κύκλο εργασιών σήμερα στα €125 εκατ. (από 112εκατ. το 2014) παρουσιάζοντας εντυπωσιακή αύξηση της κερδοφορίας της.  Στα 50 χρόνια παρουσίας της στον κλάδο, ακολουθώντας με συνέπεια μια δυναμική στρατηγική ανάπτυξης και επενδύσεων, η εταιρεία έχει καθιερωθεί σε ηγετική θέση σε Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Κατέχει την 1η θέση σε νοσοκομειακές πωλήσεις στην Ελλάδα. Διατηρεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη . Κάνει πρωταθλητισμό στις εξαγωγές,  με περίπου το 80% της παραγωγής να εξάγεται σε 52 χώρες όπου και κατέχει σημαντικά μερίδια αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για δύο εκδηλώσεις – θεσμούς για τον χώρο της επιχειρηματικότητας αλλά και του φαρμάκου. Πιο αναλυτικά, η Λέσχη Επιχειρηματικότητας τίμησε για 21η χρονιά την επιχειρηματικότητα της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της υπευθυνότητας στο πρόσωπο κορυφαίων επιχειρηματιών. Παράλληλα, ο εκδοτικός οργανισμός Active Business Publishing διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά, υπό την αιγίδα των ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, ΕΦΕΧ και ΣΕΙΒ την ετήσια συνάντηση επιχειρηματικής αριστείας «Salus Index 2015». στον τομέα Υγεία – Φάρμακο – Ομορφιά.