Η φαρμακοβιομηχανία DEMO απέσπασε ακόμα μία διάκριση για την επιχειρηματική πορεία της και το μοντέλο ανάπτυξής της, στην Ετήσια Συνάντηση Επιχειρηματικής Αριστείας, “Salus Index 2014”,  για τον τομέα Υγεία – Φάρμακο – Ομορφιά.

Η επιτυχία αυτή αποτελεί μία ακόμα δικαίωση για την DEMO, που την τελευταία τετραετία παρουσιάζει εντυπωσιακή αύξηση της κερδοφορίας της, κατά 40% και ετήσιο τζίρο της τάξης των €105 εκατ. Το υγιές μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθεί η εταιρεία, βασίζεται στην επένδυση, στις υποδομές και στις εγκαταστάσεις της, οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η DEMO δίνει προτεραιότητα στην εξωστρέφεια, με περίπου το 80% της παραγωγής να εξάγεται σε πάνω από 50 χώρες, σε Ευρώπη, Ασία, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ωκεανία, όπου κατέχει σημαντικά μερίδια αγοράς.

Η εταιρεία βέβαια είναι ηγέτιδα και στην Ελληνική αγορά, καθώς κατέχει την θέση σε νοσοκομειακές πωλήσεις στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παρέστη και παρέλαβε τη διάκριση, ο κ. Αριστομένης Βασιλόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων της DEMO, ο οποίος αφού ευχαρίστησε για την τιμή εκ μέρους όλης της εταιρείας, στάθηκε στα 50 χρόνια, επιτυχημένης πορείας της DEMO στο χώρο της υγείας, τονίζοντας ότι: “Η διάκριση αυτή, ανήκει πρώτα από όλα στους πάνω από 630 εργαζόμενους της εταιρείας. Είμαστε περήφανοι, γιατί καταφέραμε να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και να διαθέτουμε 1.200 εγκεκριμένα σκευάσματα, σε όλο τον κόσμο.  Το υγιές μοντέλο ανάπτυξης της DEMO, με βασικούς άξονες τις διαρκείς επενδύσεις μας σε υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και έρευνα, αλλά και ο πρωταθλητισμός που κάνουμε στις εξαγωγές, όχι μόνο μας επιτρέπει να στεκόμαστε όρθιοι στην κρίση, αλλά μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτυσσόμαστε ταχύτατα”.  Στάθηκε παράλληλα στην ποιότητα και τη σημασία του Ελληνικού φαρμάκου, επισημαίνοντας ότι “εμείς καταφέραμε και πείσαμε σε πάνω από 50 χώρες, ότι το Ελληνικό φάρμακο όχι μόνο δεν υστερεί, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, υπερτερεί των σκευασμάτων των πολυεθνικών  εταιρειών. Πείσαμε χώρες από όλο τον κόσμο, να προτιμούν φάρμακα από έναν πολύ μεγάλο Ελληνικό όμιλο. Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΟΒΕ, για κάθε €1.000 που πληρώνουμε για φάρμακα που έχουν παραχθεί στην Ελλάδα, το ΑΕΠ της χώρας ενισχύεται κατά €3.480.”Καταλήγοντας, επεσήμανε την αξία που θα έχει για την Ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα η κρατική στήριξη του Ελληνικού φαρμάκου, συνολικά.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε για μία ακόμα χρονιά με επιτυχία, από την Active Business Publishing, υπό την Αιγίδα του ΣΦΕΕ, της ΠΕΦ, του ΕΦΕΧ και του ΣΕΙΒ. Στόχος της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι, κάθε χρόνο να βραβεύει και να αναδεικνύει τις υγιέστερα αναπτυσσόμενες εταιρείες φαρμακοβιομηχανίας, θυγατρικών πολυεθνικών οίκων φαρμάκου, φαρμακαποθηκών, εταιρειών καλλυντικών, επιστημονικών μηχανημάτων και ιατρικών ειδών και συμπληρωμάτων διατροφής. Στη εκδήλωση βραβεύτηκαν 23 επιχειρήσεις που διακρίθηκαν σε τομείς, όπως η επιχειρηματικότητα, η εξωστρέφεια, η κερδοφορία, η διαρκής ανάπτυξη και η αντοχή στην συνεχιζόμενη ύφεση.