Βράβευση της DEMO με Gold Award στα Manufacturing Excellence Awards 2022 για το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης

Από αριστερά προς δεξιά: Σοφία Κομνηνού, BD Officer DEMO, Κωνσταντίνος Ξένος R&D Manager, Post Approval DEMO, Παναγιώτης Καλούδης R&D Manager, Pre Approval DEMO, Λιώλη Ευτυχία Laboratories Construction Department Officer DEMO, Μάγδα Ξένου, Director of R&D, Final Product DEMO, Μιχάλης Τσιαγκάνης, Senior Director Quality Operations QC/QP, Ευγενία Ιωαννίδη Microbiological Quality Control Manager / Laboratories Construction Supervisor, Νίκη Καραμπότση, Laboratories Construction Department Officer

Με το βραβείο GOLD στην κατηγορία Έρευνα & Ανάπτυξη των Manufacturing Excellence Awards 2022 βραβεύθηκε η DEMO για το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη, που εγκαινιάστηκε επισήμως το 2022 και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του 6ετούς επενδυτικού πλάνου €356 εκ. της εταιρείας.

Τα Manufacturing Excellence Awards της Boussias αναδεικνύουν και επιβραβεύουν έργα επιχειρήσεων που διακρίνονται για την ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητά τους στις σύγχρονες απαιτήσεις παραγωγής συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.
Το Ερευνητικό Κέντρο της DEMO συμβάλλει καθοριστικά στην ενδυνάμωση της ερευνητικής δραστηριότητάς της, αλλά και στην ενίσχυση της θέσης της εταιρείας και της Ελλάδας στον διεθνή κλάδο φαρμάκου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κέντρο φαρμακευτικής Έρευνας και Ανάπτυξης στη Βόρεια Ελλάδα, συνολικής έκτασης 2.400 τ.μ. που περιλαμβάνουν 13 υπερσύγχρονα εργαστήρια με κορυφαίο εξοπλισμό αιχμής, όπως το μοναδικό σε μη ακαδημαϊκό χώρο στην Ελλάδα Εργαστήριο Πυρηνικού Συντονισμού που επιτρέπει την αποτύπωση και ταυτοποίηση της δομής των οργανικών μορίων.

Το Κέντρο εστιάζει τόσο στην ανάπτυξη τελικών φαρμάκων όσο και στην έρευνα και ανάπτυξη πρώτων υλών φαρμάκων που θα τροφοδοτήσουν τα υπό κατασκευή εργοστάσια της εταιρείας στην Τρίπολη για την παραγωγή πρώτων υλών σε βιομηχανική κλίμακα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Με αυτό τον τρόπο η DEMO θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη ενός σημαντικού τομέα της φαρμακοβιομηχανίας σε ελληνικό έδαφος, συμβάλλοντας στην επάρκεια σε φαρμακευτικά προϊόντα της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης συνολικά.

Παράλληλα, το ερευνητικό κέντρο της DEMO δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της έρευνας στον ελληνικό κλάδο φαρμάκου, προσελκύοντας επιστήμονες και συμβάλλοντας στο brain gain. Συγχρόνως διαθέτει 2 εργαστήρια αποκλειστικά για τη συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη προαγωγή του ερευνητικού έργου από νέους επιστήμονες.

Ο κύριος Μιχάλης Τσιαγκάνης, Senior Director Quality Operations QC/QP της DEMO δήλωσε κατά την παραλαβή του βραβείου «Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της DEMO είναι το επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας πολλών συναδέλφων και τμημάτων της εταιρίας μας. Είμαστε περήφανοι που αυτό το ερευνητικό κέντρο είναι το μεγαλύτερο σε μια ελληνική φαρμακοβιομηχανία, που θα προσφέρει πάνω από 100 νέες θέσεις εργασίας στους επιστήμονες της Βόρειας Ελλάδας και θα αναπτύξει περαιτέρω την συνεργασία της Ακαδημαϊκής κοινότητας με την Ελληνική Βιομηχανία.»

Ο κύριος Μιχάλης Τσιαγκάνης, Senior Director Quality Operations QC/QP της DEMO κατά την παραλαβή του βραβείου

 

Ο κύριος Μιχάλης Τσιαγκάνης, Senior Director Quality Operations QC/QP, και η κυρία Μάγδα Ξένου, Director of R&D Final Product της DEMO